top of page
VAR MED OCH PÅVERKA ETT NYTT TV-PROGRAM!

På Riktigt är ett studioprogram där tre kändisar tävlar i att bedöma vad som är på riktigt och
vad som är fejk. I varje rond dyker tre personer upp i studion. Det kan tex vara artister,
idrottsstjärnor, rekordhållare eller kändisar. Alla hävdar bestämt att dom är På Riktigt – men
bara en talar sanning. Genom att ställa frågor till gästerna gäller det för våra kändisar att
lista ut vem av dem som faktiskt är den riktige. När vi sedan, i ett spektakulärt shownummer
låter de tre framträda blir det tydligt vem av dom som faktiskt behärskar det dom hävdar att
dom kan. Och lika tydligt vem som är fejk. Målet är att skapa ett underhållande, roligt,
spektakulärt program som bjuder in tittarna till en härlig play-along fest hemma i TV
sofforna.

UPPGIFT

Nedan finns exempel på ronder som skulle kunna dyka upp i programmet På Riktigt!

Markera dina topp tre favoriter (som du skulle vilja se på TV) i slutet. Undvik att prata ihop dig med din familj utan skriv som du själv tycker.

(Ett formulär per person & vi vill gärna att hela familjen gör varsitt formulär.)

TALANG

Presentation: Vi tar in tre små barn på varsin pall. Alla har roliga kostymer på sig. Tex Ninja Turtle, Tigerdräkt eller liknande. Kanske roliga visselpipor eller ballonger i händerna. Vi låter våra tre tävlande gissa vad det ska handla om. Sen introducerar vi ansiktsmålarna som till rolig barnkalasmusik äntrar scenen. 

Fördjupning: Programledaren berättar vad det skall handla om och våra tävlande får ställa varsin fråga. Nu svänger vi runt stolarna så att barnen har ryggen mot de tävlande och målningen drar igång. Denna rond kan med fördel startas upp och pågå i bakgrunden för att sedan återkomma senare i programmet. De sista frågorna ställs till ”ansiktsmålarna” och våra tävlande får dela med sig av sina gissningar och varför. 

 

Reveal: Nu vänder vi runt barnen för att se resultatet. En och en eller alla samtidigt beroende på hur våra kändisar gissat. Resultatet blir både roligt och imponerande. Två av barnen kommer att se ut som om någon tappat en färglåda i ansiktet på dem medan det riktiga ansiktsmålaren får briljera med sitt konstverk.

1. ANSIKTSMÅLNING

Presentation: Vi introducerar ronden med ett kort, underhållande VB som beskriver buktaleri - företeelsen som i begynnelsen sågs som häxkonst, på 1500 talet avskrev man häxteorin och buktaleri blev ett uppskattat yrke och underhållningsform. Historien berättas av tre olika dockor utan att vi ser vem som står bakom.

In i studion, till VB:ts tunga avklingande rockmusik kommer nu de tre dockorna och deras påstådda ”puppetmasters”.

Fördjupning:  Frågorna ställs till ”buktalarna” och våra kändisar får sedan dela med sig av sina gissningar och argumentera för vem dom tror är På Riktigt!

 

Reveal: Vi börjar med en av bedragarna. Revealen blir humoristisk då vi på förhand har preppat så att det blir ”platt fall”. Nu är det dags för den riktiga buktalaren att briljera. Numret blir både roligt och imponerande när dockan gör succé. Den sista bedragaren lämnar vi utan kommentar.

2. BUKTALAREN

bottom of page